Risotto înseamnă în italiană „orez mic“ şi reprezintă una dintre cele mai populare mâncăruri ale Italiei. Este un preparat simplu, existând numeroase combinaţii de ingrediente ce pot fi folosite.
2-3 cutii conservă de ton
1 ceapă mică
1 1/2 ceşti supă de peşte
1 pachet orez arborio
1/2 ceaşcă vin alb
1/4 ceaşcă de parmezan ras
rucola
coaja şi sucul de la 1 lămâie
CITEŞTE ŞI: Pericolul din mâncarea de orez. Cum să eviți toxiinfecția alimentară
Într-o cratiţă rumeniţi ceapa în ulei. Se amestecă supa cu o cantitate egală de apă. Adăugaţi orezul peste ceapă şi lăsaţi la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.
Adăugaţi vinul şi lăsaţi alcoolul să se evapore, recomandă restaurantedelux.ro. Puneţi apoi supa puţin câte puţin, amestecând, astfel încât orezul să o absoarbă. Acest lucru durează aproximativ 30-40 de minute.
Adăugaţi tonul, sucul de lămâie şi coaja.
CITEŞTE ŞI: Când e cazul să te îngrijorezi? Cinci sunete ale corpului care indică anumite boli
Adăugaţi parmezan şi lăsaţi să se topească.
Serviţi pe pat de rucola.